Se reia circulația tramvaiului 41 pe traseul normal, după cinci zile de întrerupere

25 octombrie 2020

Începând de luni, 26 octombrie, se reia circulația tramvaiului 41 pe traseul normal, după cinci zile de întrerupere, din cauza unor lucrări la stația de metrou Parc Drumul Taberei.

se reia circulația tramvaiului 41 linia tramvaiului 41 se deviază linii de tramvai blocate Tramvaiul 41 circulă duminică Tramvaiul 41 nu circulă suspendă tramvaiul 41 se reia circulația tramvaiului 41 intervalul de succedare la tramvaiul 41 frecvență redusă pentru tramvaiul 41 se suspendă tramvaiul 41 curăţenie în tramvaie Se suspendă circulaţia tramvaiului 41

Tramvaiele liniei 41 își reiau circulația normală, începând de luni, 26.10.2020, între terminalele Ghencea și Piața Presei Libere, a anunțat duminică Societatea de Transport București.

STB amintește însă că stația Uverturii, aflată pe sensul către Piața Presei Libere, va fi în continuare suspendată până la finalizarea lucrărilor de modernizare a peronului, iar tramvaiele vor opri în stația Orșova.

Linia de tramvai 41 a fost suspendată în perioada 21 – 25.10.2020, pentru a permite Metrorex SA executarea unor lucrări de deviere a liniei pe o porțiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, de pe Magistrala 5.

Se reia circulația tramvaiului 41. Întreruperea a fost cauzată de lucrări la metrou

În perioada când tramvaiul 41 nu a circulat, Societatea de Transport București a înființat o linie navetă de autobuze ce va prelua fluxul de călători de pe linia de tramvai 41.

Devierea locală a tramvaiului 41 a fost necesară pentru continuarea și finalizarea tuturor lucrărilor de deviere a rețelelor de utilități (canal 3000, arteră apă, termoficare, rețea de medie presiune gaz și rețea de telecomunicații) existente sub linia de tramvai, pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran ce va face legătura dintre stația de metrou Parc Drumul Taberei și piață, cu acces și la refugiile liniei de tramvai 41.

Etapele de deviere au fost aprobate atât la nivelul Primăriei Municipiului București, cât și la nivelul Societății de Transport București.