spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

BREAKING De sâmbătă se reia circulația la metrou. Protestul a fost suspendat

Prefectura Capitalei a anunţat vineri seara că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii sindicatelor, de sâmbătă dimineața se reia circulația la metrou.

UPDATE. Traficul a fost reluat vineri seară, la ora 22.00, potrivit unui comunicat al Metrorex, dat cu câteva minute înainte de ora menționată.

se reia circulația la metrou Metroul Tokyo-Otopeni inaugurarea Magistralei 2 de metrou licitație pentru cabluri la Metrorex metroul în noaptea de Revelion echipamente IT la Metrorex mecanic beat la metrou șină defectă la metrou probleme la metrou noi proceduri la Metrorex probleme la metrou defecțiune la metrou licitație Metrorex pentru țevăraie stația de metrou Tudor Vladimirescu lucrări în stația de metrou stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

”Instituţia Prefectului –  Municipiul Bucureşti informează că astăzi, 26 martie 2021, la sediul Instituţiei din Piaţa Presei Libere  a avut loc întâlnirea de dialog social  cu reprezentanţii sindicali  (Sindicatul Liber Metrou – USLM din  METROREX S.A. şi  Confederaţia Naţională  a Sindicatelor Libere din România- Frăţia – CNSLR Frăţia ), conducerea METROREX S.A. şi reprezentanţii lucrătorilor  din subteran. Menţionăm că această  întâlnire  de dialog social  a fost determinată de situaţia de la staţia de metrou Piaţa Unirii. Părţile invitate  au convenit reluarea activităţii la metrou”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Se reia circulația la metrou. Continuă negocierile

Un sindicalist a precizat că a fost stabilită continuarea discuţiilor săptămâna viitoare, iar printre revendicările celor de la metrou este ca salariile să nu fie micşorate. Acesta a adăugat că premierul Florin Cîţu şi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă au făcut o lege a bugetului care blochează activitatea Metrorex.

”În primul rând e regretabil că a trebuit ca salariaţii metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem regăsi în cadrul Minisrerului o formă de dialog social normal. Vom mai merge la Piaţa Unirii, vom anunţa salariaţii de ce am obţinut aici şi imediat vom elibera. Nu cred că se va mai lua pentru că trebuiesc verificări şi nu are rost să consumăm energie degeaba. În sfârşit, domnul Drulă a recunoscut că negocierile trebuie făcute cu liderul sindicatului de metrou. Am stabilit ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi. Deficitul a ajuns numai săptămana asta la 1.200 de oameni, înseamnă deficit de 25%. Ajunsesem în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba din  lipsa fondurilor sau personalului şi să nu ajungem, Doamne fereşte, la puşcărie sau să suferim vreun accident. Domnii Cîţu şi Drulă au făcut o lege a bugetului care blochează activitatea Metrorex. Revendicările sunt să nu ni se mai micşoreze salariile, pentru că este dreptul nostru salarial. Noi nu vrem să ni se ia banii”, a spus el, citat de News.ro. (A.B.)

Ultimele Articole