duminică, mai 28, 2023
spot_img

Se redeschide Wuhan. 80 de trenuri de mare viteză vor pleca din orașul unde a izbucnit pandemia

Miercuri se redeschide Wuhan, oraşul din China în care a izbucnit epidemia de coronavirus devenită pandemie globală, iar 80 de trenuri așteaptă în gările din oraș.

se redeschide Wuhan trenurile opresc în Wuhan

La Wuhan se elimină de mâine măsurile de carantină locală, după ce au fost în vigoare timp de 76 de zile, informează Business Magazin.

Capitala provinciei Hubei iese din această carantină naţională fără precedent care a îngheţat a doua cea mai mare economie a lumii – întrucât producţia industrială a scăzut cu 13,5% în primele două luni ale anului. Relaxarea restricţiilor de călătorie vine după ce numărul de cazuri raportate a scăzut semnificativ.

Marţi, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Wuhan a scăzut la zero pentru prima dată.

Se redeschide Wuhan. 55.000 de oameni vor lua cu asalt trenurile

Aproximativ 55.000 de oameni sunt pregătiţi să se urce în trenuri şi să părăsească miercuri oraşul, ceea ce va pune o presiune enormă pe infrastructura de cale ferată. Peste 80 de trenuri de mare viteză sunt în aşteptare în cele trei gări din Wuhan.

Traficul feroviar fusese reluat în Wuhan începând din 28 martie, după un blocaj care a durat mai bine de două luni de zile, însă doar într-un sens. Primele trenuri de pasageri au ajuns în acea sâmbătă la Wuhan, oraşul chinez de unde a pornit pandemia de Covid-19.

Deocamdată, călătorii au voie doar să sosească, nu să şi părăsească oraşul cu 11 milioane de locuitori, care a fost izolat de lume din luna ianuarie.

Ultimele Articole