miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Se pot cumpăra online abonamente CFR Călători, valabile o săptămână sau o lună

Începând de joi, se pot cumpăra online abonamente CFR Călători, valabile o săptămână sau o lună, a anunțat operatorul feroviar de stat.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători postat pe site-ul propriu, pasagerii au la dispoziție titluri de călătorie de tip abonamente lunare și săptămânale în format digital. Acestea se achiziționează online, astfel:

  • prin website-ul www.cfrcalatori.ro numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip ”Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete;
  • prin aplicația pentru telefon “CFR Călători bilete online”;
  • sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile;
  • încărcate pe suportul de tip ”Card Transport”, în cazul abonamentelor cu plată integrală.

Abonamentele cumpărate prin aplicația “CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. În această etapă de dezvoltare a aplicației, este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

Cardurile pot fi încărcate online, dar pentru emitere trebuie cerere la ghișeu

Începând in luna iulie, sunt disponibile la casele de bilete, abonamentele lunare, săptămânale și flexi și în format digital, pe suport tip card – “Card Transport”. Acestea pot fi cumpărate numai de la casele de bilete, în baza unei cereri completate de călător. Încărcarea abonamentelor digitale pe un “Card Transport” se poate face:

  • la casele de bilete și automatele kiosk din gări;
  • online;
  • direct de pe website-ul cfrcalatori.ro;
  • prin aplicația pentru telefon “CFR Călători bilete online”. În această etapă de dezvoltare a aplicației, posesorii de abonamente încărcate pe “Card Transport” pot achiziționa rezervarea locurilor la casele de bilete.

În cazul pierderii “Cardului Transport”, călătorul poate achiziționa unul nou, pe care va fi transferat automat abonamentul. Cererea de renunțare/restituire totală sau parțială a abonamentelor digitale achiziționate online de pe website sau prin aplicația mobilă se poate face doar din contul de utilizator.

La verificarea legalității călătoriei în tren, abonamentele emise în format digital sunt valabile numai împreună cu un document de identitate și cu prezentarea suportului de tip “Card Transport” în original, cu excepția celor cumpărate prin aplicație, fiind necesară numai prezentarea pe telefon a codului  QR, cu elemente dinamice.

Ultimele Articole