sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Scurgeri de propan dintr-un vagon al GFR în stația Caracal. Trafic feroviar oprit pe M 100

Din cauza unei scurgeri de propan dintr-un vagon al GFR, traficul feroviar este oprit duminică seara pe Magistrala 100.

UPDATE. La ora 22.05 a fost redeschis traficul feroviar în stația Caracal, cu reluarea circulației trenurilor staționate temporar în garile adiacente. CFR SA adresează scuzele aferente tuturor călătorilor și îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de reprezentanții ISU și ai SRCF Craiova au avut drept scop îndeplinirea tuturor condițiilor de siguranță pentru reluarea traficul feroviar pe raza stației Caracal.

 UPDATE. Trenul privat de marfă circula pe relația Pasărea – Glogovăț și avea în compunere 38 de vagoane, dintre care opt încărcate cu gaz.

Din informațiile transmise de personalul feroviar din stația Caracal, intervenția la vagonul respectiv a fost finalizată, prin închiderea vanei, de unde s au descoperit scurgeri de conținut, iar ca măsură de siguranță au fost verificate, de către reprezentanții ISU, toate celelate vagoane.

Urmează reluarea traficului pentru următoarele trenuri staționate temporar in gările adiacente stației Caracal:
IR 1996 oprit în Fărcașele, de la 20:28
R 9015 oprin în Drăgănești, de la ora 20:34
IR 11613 oprit în Radomirești, de la 20:40
R 9918 oprit în Grozăvesti, de la ora 20:08
R 9911 oprit în in Mihăiești, de la 20:47
IR 11615 oprit în Măldăieni, de la 20 49.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar pe raza stației Caracal a fost închis, începând cu ora 20.10, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au fost solicitați pentru intervenția la un tren privat de marfă, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conținut (propan) din penultimul vagon.

Până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, patru trenuri de călători au fost oprite în stațiile limitrofe. În stația Caracal este, de asemenea, așteptată  să sosească și echipa de intervenție a GFR, operatorul privat de marfă.

Scurgeri pe propan. ISU a izolat zona

În urma unui apel la numărul unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție, a informat ISU Olt.

Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.

SRTFC Craiova – organele ISU au sosit în stația Caracal (pompierii au asigurat vagonul cu scurgeri de conținut), după întocmirea procesului-verbal se va redeschide circulația trenurilor în stația Caracal, a informat SNTFC CFR Călători, citând avizarea de la CFR SA.

Ultimele Articole