spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Lucrările la scuarul din fața Gării Buzău, unde va fi amplasată locomotiva de epocă, s-au blocat

Începute în urmă cu o săptămână, lucrările la scuarul din fața Gării Buzău, unde va fi amplasată o locomotivă de epocă, s-au blocat.

scuarul din fața Gării Buzău
FOTO Buzoienii.ro

„Am început, dar momentan ne-am blocat. În mijlocul scuarului am dat, în urma săpăturilor, peste o bifurcație de țevi ale Companiei de Apă. Ne gândim la o soluție tehnică, probabil trebuie făcut un cămin de acces”, a declarat pentru site-ul Buzoienii.ro Dumitru Toader, director tehnic la Urbis Serv.

În paralel, în Depoul CFR Buzău, se lucrează și la vopsirea și înfrumusețarea locomotivei cu abur care va fi amplasată în mijlocul rondului.

Lucrările la scuarul din fața Gării Buzău ar trebui să fie gata de 1 Mai

Toată lucrarea trebuie să fie gata pe 1 Mai, când se vor aniversa 150 de ani de la punerea în funcțiune a liniei ferate București – Buzău. Tot atunci, în 1870, s-a înființat Depoul CFR Buzău.

Muncitorii de la Urbis Serv lucrează și peste drum la pasajul pe sub calea ferată care face legătura pietonală între cartiere (Poștă și Mihai Viteazul) și restul orașului. Termenul de finalizare a lucrărilor la pasajul subteran este de șase luni, însă primarul Buzăului, Constantin Toma, speră ca pasajul să fie redat în folosinţă mai devreme.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 850.000 de lei, fonduri proprii ale municipiului.

Ultimele Articole