sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Scoţia: linia Edinburgh-Tweedbank înregistrează peste 500.000 pasageri

01-scotlandLinia Edinburgh-Tweedbank din Scoţia, care a fost redeschisă în septembrie anul trecut, a înregistrat 537,327 pasageri în primele patru luni şi jumătate de funcţionare. Numărul de pasageri a depăşit astfel cu 20% estimările iniţiale şi se aşteaptă ca această evoluţie crescătoare să se menţină până la finalul anului.
Linia, realizată în urma unui proiect de 353 milioane de lire (463,2 milioane euro), cunoscută sub denumirea Borders Railway, deoarece face legătura cu subdiviziunea Scottish Borders din sudul Scoţiei, la graniţa cu Anglia, a fost închisă mai mult de 40 de ani.
“La mai puţin de cinci luni de la darea în folosinţă a noii rute Borders Railway, este clar că aceasta este un mare succes pentru Scoţia şi pentru industria feroviară. Ne-am dat seama din septembrie că linia urma să fie populară, dar nimeni nu se aştepta să depăşim pragul de 500.000 pasageri atât de repede. Am constat o creştere imensă a interesului <pentru acest serviciu> în septembrie şi octombrie, iar, de atunci, numărul de pasageri s-a stabilizat. Cererea este încă mare – peste 20.000 călătorii pe zi –, dar suntem într-o poziţie mai bună acum să înţelegem care sunt momentele de vârf şi când trebuie să adăugăm vagoane suplimentare. Anul acesta, obiectivul nostru este să consolidăm serviciul şi să ajutăm comunităţile din Midlothian şi Scottish Borders să profite cât mai mult de pe urma acestei uriaşe oportunităţi economice,” a spus Phil Verster, director în cadrul ScotRail Alliance.
“Guvernul scoţian s-a angajat să ofere legături de transport fiabile şi accesibile ca preţ pentru a încuraja creşterea economică. Borders Railway este un exemplu cheie pentru modul în care acest angajament se traduce în beneficii tangibile pentru regiune. Popularitatea rutei Borders Railway reiese evident din creşterea interesului manifestată încă de la darea în folosinţă şi din popularitatea continuă a serviciilor în momentul în care am atins pragul de jumătate de milion de pasageri cu mult înaintea datei prevăzute”, a declarat ministrul Transporturilor, Derek Mackay.
Studiul de Fezabilitate pentru ruta Borders Railway al Transport Scotland, publicat în noiembrie 2012, estima că în primul an de funcţionare linia va atrage 647.136 de pasageri.

Ultimele Articole