spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Scotia: autoritatile solicita o analiza operationala a problemelor feroviare ale Borders

06-scotlandHumza Yousaf, ministrul de transport din Scotia, a anuntat ca a solicitat o analiza operationala completa pentru a investiga problemele noi linii feroviare Borders, o noua linie de 56 de km din Edinburgh Waverley catre Tweedbank.
„Fiabilitatea serviciului nu s-a ridicat la nivelul pe care il asteptam. Prin urmare, am solicitat ScotRail sa-mi prezinte un plan pentru imbunatatirea liniei, care sa asigure o mai buna fiabilitate a liniei”, a declarat Humza Yousaf.
ScotRail si Guvernul Scotian au declarat ca linia a fost mult mai solicitata decat estimarile originale, iar traficul ridicat a cauzat el insusi intarzieri. Conform ScotRail, trenurile diesel second-hand clasa 158 folosite pe linie sunt incapabile sa faca fata unei rampe abrupte pe o parte din ruta. In acelasi timp, numaratoarele de osii au avut mai multe probleme, ceea ce a dus la intreruperea deplasarii trenurilor.
Incepand cu octombrie anul trecut, linia nu a avut mai mult de o saptamana in care peste 70% din trenuri sa ajunga la timp, iar in unele saptamani, cifrele au scazut chiar si la 30%.

Ultimele Articole