spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Scindare în mișcarea sindicală de la metrou

Liderul sindical Ion Rădoi anunță apariția unui nou grup de Facebook al membrilor de sindicat de la Metrou, grup care îi poartă numele.

Liderul sindical a lansat sâmbătă o chemare pe pagina de Facebook Grupul salariați Metrorex fără cenzură. „Invitati pe acest NOU Grup, cu drag și incredere, toti sindicaliștii din Metrou” a scris el. Noul grup care are deja 1.500 de membri se numește USLMetrou Ion Rădoi.

Apariția sa vine după anumite fricțiuni între liderul sindical și cei care conduc USLM, după plecarea sa de la conducere. Ultimii au avertizat că Rădoi nu poate rămâne președinte al USLM atât timp cât există o hotărâre a instanțelor de judecată. Apoi, el nu poate solicita membrilor de sindicat semnături pe un tabel cu adeziuni, căci se încalcă prevederile legale privind GDPR.

Pe de altă parte, se pare că la nivelul USLM au avut loc excluderi din sindicat. „În primul rând vreau să înțeleg de ce președintele împreună cu mine și alti membri am fost excluși din grupul USLM Facebook și la comanda CUI? Ce rost a avut comunicatul emis de Biroul Executiv USLM (apropo, nesemnat de nimeni) daca nu cumva s-a dorit blocarea acțiunii de susținere a Președintelui (acțiune întreprinsă în mod legal). Cu ce a afectat în mod direct conducerea USLM, acțiunea de susținere a Dlui Președinte? (acele tabele prin care salariații îi acorda o nota de susținere Președintelui )”, spune o persoană din conducerea fostului sindicat, apropiată de Ion Rădoi.

Detalii aici despre mesajul adresat de Ion Rădoi sindicaliștilor.

Ultimele Articole