spot_img
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
spot_img

Schimbări în conducerea Ministerului Transporturilor, cu implicații feroviare

Se pregătesc schimbări în conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, care vor avea implicații asupra sistemului feroviar. Postul de director al Direcției de Transport Feroviar rămâne vacant și pe el ”se bat” doi consilieri.

UPDATE Decizia privind numirea Marianei Ioniță în funcția de secretar general al MTI a fost publicată în Monitorul Oficial.

Chiar înainte de sfârșitul anului, Mariana Ioniță, actualul director al Direcției de Transport feroviar din cadrul ministerului, va fi numită secretar general al ministerului, post care este vacant în momentul de față.

Direcția de Transport FeroviarMariana Ioniță a fost numită șef al DTF pe 1 octombrie. Anterior, ea a fost directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), funcție pe care a preluat-o la vremea respectivă Cristian Pistol, fost director în companie și fost consilier al ex-premierului Florin Cîțu.

Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București. De-a lungul timpului, ea a ocupat diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Mariana Ioniță a făcut parte de-a lungul anilor din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr. 2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, ea ocupa funcția de director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.Schimbări în conducerea Ministerul Transporturilor. Două nume, vehiculate pentru șefia DTF

Odată ce Mariana Ioniță va prelua funcția de secretar general al Ministerului Transporturilor, postul de director al Direcției de Transport Feroviar va rămâne vacant.

Din informațiile Club Feroviar, pentru această funcție sunt vehiculate două nume – Adela Vlăduț și Dragoș Anoaica. Amândoi sunt consilieri superiori în cadrul MTI, la direcția amintită.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, din 2019, Adela Vlăduț are un teren cu o suprafață de 591 mp în județul Călărași, o casă de 118 mp tot acolo, construită în 2017, și un autoturism marca Suzuki Ignis fabricat în 2018. Ea nu a declarat depozite și nici credite bancare.

La rândul său, conform declarației de avere pe 2021, Dragoș Anoiaca nu are în proprietate nici terenuri, nici locuințe. El are însă un autoturism Dacia Logan cu an de fabricație 2016. La capitolul conturi bancare, în declarația lui Dragoș Anoaica figurează două: unul la ING Bank Romania, în valoare de 120.666,40 lei, și altul la BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, în valoare de 16,470,40 lei.

Cine a mai fost secretar general la Ministerul Transporturilor

schimbări în conducerea Ministerului TransporturilorFuncția de secretar general la Ministerul Transporturilor a fost deținută în ultimii ani de mai multe personaje controversate.

Unul dintre ele este Petre Neacșa, care a fost numit în această funcție pe 23 februarie 2017, de către premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu. Recent, el a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, așa cum a informat Club Feroviar.

percheziții la Spitalul CF Witting achizițiile la spitalele CF general la Ministerul TransporturilorUn alt personaj controversat care a ocupat funcția de secretar general este Ștefania Ferencz, ”omul de încredere” al fostului premier Emil Boc, actualmente primarul municipiului Cluj Napoca. Ea a fost numită în funcție în septembrie 2020 de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban.

Apoi, după ce Lucian Bode nu a mai fost ministru al Transporturilor, ci al Afacerilor Interne, ea a fost ”recuperată” de acesta. Ștefania Ferencz a fost numită secretar genera al Ministerului Afacerilor Interne, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar.

Ultimele Articole