spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

BREAKING Schimbare la vârful CFR SA. Numărul 2 din companie pleacă acasă cu banii

O majoră schimbare la vârful CFR SA s-a produs miercuri dimineață. Numărul 2 din companie se întoarce la regionala de unde provine, cu un buget de investiții consistent.

schimbare la vârful CFR SA Traian Preoteasa a fost dat afară director general al CFR SA
Petru Cesa

UPDATE. Între timp, modificarea a devenit oficială și pe site-ul CNCF CFR SA.

Este vorba de Petru Ceșa, directorul general adjunct Tehnic, a doua poziție ca importanță în compania de infrastructură, care revine ca director al Sucursalei Regionale Cluj a CNCF CFR SA.

Petru Ceșa a fost adus anul trecut în centralul CFR SA de către actualul director general Ion Simu-Alexandru, mai întâi ca interimar, pe postul blocat pentru directorul general al SNTFC CFR Călători, Traian Preoteasa. Apoi, acesta din urmă a fost concediat de Simu, fapt ce a dus și la un proces în instanță, așa că Ceșa a rămas cu puteri depline pe post.

Petru Ceșa este cel care a semnat actele prin care Ion Simu-Alexandru a ocupat patru posturi în cadrul companiei în doar patru zile, consolidându-și funcția de director al Regionalei Timișoara, așa cum a devzăluit Club Feroviar primăvara trecută. Ulterior, manevra celor doi a intrat și în vizorul procurorilor de la DNA Timișoara, care au anunțat punerea celor doi sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și uzurparea funcției.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Schimbare la vârful CFR SA. Regionala Cluj a primit 25% din banii de investiții ai CFR SA

Atribuțiile de director general adjunct tehnic al CFR SA vor fi preluate de Aurelian Oneci, care în prezent ocupă funcția de director  Dezvoltare Proiecte Feroviare, în subordinea lui Petru Ceșa.

Acesta din urmă nu pleacă acasă, la Cluj, cu mâna goală. Club Feroviar a dezvăluit recent cum, la împărțirea bugetului de investiții al CNCF CFR SA pe anul 2023, jumătate din bani au fost direcționați către Regionala Timișoara (fieful lui Ion Simu-Alexandru), iar alți 25% către Regionala Cluj (”feuda” lui Petru Ceșa).

Pe site-ul CNCF CFR SA plecarea lui Petru Ceșa la Cluj nu a fost încă oficializată până la momentul publicării acestei știri, el figurând în continuare ca director general adjunct tehnic.

Ultimele Articole