luni, mai 13, 2024
spot_img

FOTO Au fost montate primele scări rulante noi în Pasajul Universității, cu acces la metrou

Primăria Capitalei a instalat noaptea trecută primele scări rulante noi în Pasajul Universității, care asigură inclusiv accesul către stația de metrou Universității de pe Magistrala 2.

„Au fost instalate primele scări rulante noi în Pasajul pietonal de la Piața Universității. Este vorba despre cele două scări dinspre Facultatea de Geografie. Acum se lucrează la așezarea pe poziții, conectarea cu sistemul electric și montarea sistemului antiseismic. După aceste proceduri, ultimele reglaje si obținerea autorizației de funcționare, noile scări vor deveni funcționale. Administrația Străzilor București va instala în perioada următoare și celelalte șase scări, în toate punctele de acces în pasaj”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul general Nicușor Dan.Scări rulante noi în Pasajul Universității, în locul celor din 2008

Scările rulante din pasaj au fost montate în 2008, când Primăria Capitalei a modernizat întreg pasajul pietonal subteran, iar lucrarea a fost inaugurată de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu. Lucrările de renovare ale pasajului au costat 18.866.149 lei, iar pentru scări s-au platit 249.058, 71 lei fără TVA, potrivit datelor comunicate de Primăria Capitalei la vremea respectivă. Acestea au fost în garanție timp de patru ani, până în 2012, dar de atunci mai mult au stat decât au funcționat.

În 2011, scările rulante din pasajul Pieței Universității au fost repuse în funcțiune după ce instituția Avocatului Poporului a sesizat într-un comunicat de presă că acestea nu funcționeză, și a cerut informații Primăriei Capitalei și Metrorex. „Urmare a sesizării din oficiu a instituţiei Avocatul Poporului şi a demersurilor întreprinse atât la nivelul SC Metrorex SA, cât şi la Primăria Municipiului Bucureşti, scările rulante din incinta şi din afara staţiei de metrou Universitate au devenit funcţionale“, a anunţat instituţia la acea vreme.

În decembrie 2023, Nicuşor Dan preciza că Administraţia Străzilor Bucureşti a semnat contractul prin care achiziţionează opt scări rulante noi, câte două pentru fiecare punct de acces din Piaţa Universităţii. „Acestea vor fi instalate în cursul anului 2024. Încă din 2008, de la modernizarea Pasajului Universităţii, scările au avut probleme tehnice, fiind funcţionale una sau două dintre ele de-a lungul timpului, prin urmare este necesară schimbarea acestora”, spunea Nicuşor Dan.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole