spot_img
joi, octombrie 28, 2021
spot_img

FOTO Scandal la Electrificare CFR. Opt angajați au primit notificare de evacuare

Un scandal la Electrificare CFR îi pune pe poziții de război pe unii angajați, pe de o parte, și pe directorul societății, de celalaltă parte. Primii sunt nemulțumiți că au primit notificare de evacuare din camerele în  care locuiesc, celălalt susține că este o falsă problemă, pentru că, tocmai, vrea să facă în așa fel ca ei să stea acolo cu forme legale.

Adrian Bărbulescu

Mărul discordiei îl constituie câteva camere de locuit dintr-un imobil al Electrificare CFR pe de strada Butuceni nr. 10, în spatele Liceului CFR. Nu este vorba despre vreo reședință de lux, ci despre niște camere cu băi comune și cam insalubre, așa cum se poate vedea și din imaginile alăturate.

Cinci zile, termen de evacuare a imobilului

Aici locuiesc opt angajați ai societății, care nu sunt din București, în timpul săptămânii: trei directori, un șef de serviciu, un expert în achiziții, doi ingineri de siguranța circulației și un alt inginer. Ei bine, recent aceștia au primit o notificare de evacuare a  camerelor, din partea conducerii societății. ”Notificare prin care vă somăm să eliberați, în termen de cinci zile, imobilul proprietate a subscrisei, pe care îl ocupați fără bază legală, situat în strada Butuceni nr 10, sector 1, localitatea București, până la identificarea unei soluții legale de închiriere a spațiilor. Precizăm faptul că refuzul de a părăsi sediul subscrisei întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de violarea sediului profesional”, se arată în document.

Scandal la Electrificare CFR. Angajații sunt revoltați

În clădirea respectivă se află un post de transformare al Electrificare CFR SA, dispeceratul societății și un stand de încercări pentru cizme, mănuși și podețe electroizolante. Tot în clădire se află și camerele în care locuiesc cei opt angajați. Care sunt revoltați de hârtia primită din partea conducerii.

”Stăm aici de ani de zile. Familiile le avem fiecare în localitățile de unde suntem, aici stăm în zilele lucrătoare. Un inginer care are un salariu de 2.600 de lei nu-și permite să plătească o chirie pe piața liberă, de 1.000 de lei. Fiecare și-a renovat spațiul de locuit, așa cum a putut, să încerce să-l facă mai prietenos, și acum ne trezim că suntem dați afară”, a declarat pentru Club Feroviar, sub protecția anonimatului, unul dintre locatari.

Directorul general spune că nu va fi nimeni evacuat din imobil

Directorul general Ovidiu-Valentin Alexei are însă o altă versiune în ceea ce privește situația creată în imobilul respectiv. ”Nu există o formă legală pentru ca ei să locuiască acolo. Dacă, Doamne ferește!, izbucnește un incendiu, ne ducem la pușcărie. Oamenii nu vor fi evacuați. S-a format deja o comisie la nivelul societății pentru a găsi o modalitate legală pentru ca ei să locuiască acolo, să aiba un document la mână. Modalitatea a fost deja găsită. Am chemat persoanele care locuiesc acolo și le-am explicat acest lucru”, a declarat el pentru Club Feroviar.

Întrebat de ce a fost emisă mai întâi notificarea de evacuare, directorul general a răspuns retoric: ”Cum altfel voiați să procedez?”. Rămâne de văzut dacă cei opt angajați ai Electrificare CFR SA vor fi lăsați să locuiască în continuare în imobilul de pe strada Butuceni nr 10 sau vor fi evacuați de acolo.

SC Electrificare CFR S.A. este o filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, înfiinţată în baza H.G. nr. 1283/2004. Societatea are ca activitate principală distribuția energiei electrice.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole