spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

SBB marcheaza trenul cu numarul 100.000 care a strabatut tunelul Gotthard

In data de 5 martie, Caile Ferate Elvetiene (SBB) au sarbatorit traversarea Tunelului Gotthard de trenul cu numarul 100.000 de la inaugurarea tunelului in iunie 2016. Acest prag a fost atins de un tren apartinand operatorului SBB Cargo International care transporta marfuri pentru Hupac. In timpul saptamanii, tunelul este traversat de 130-160 de trenuri, din care doua treimi sunt trenuri de marfa si o treime sunt trenuri de pasageri.
59% este cota trenurilor de marfa care au traversat in 2018 Tunelul Gotthard, cu peste 120 de trenuri in zilele cu cel mai intens trafic. Aproape 83% este cota operatorilor SBB Cargo si SBB Cargo International.
Incarcatura maxima pentru un tren care circula prin Tunelul Gotthard este de pana la 1700 de tone nord-sud cu o singura locomotiva cu patru osii si pana la 1400 de tone sud-nord.
Traficul feroviar prin Tunelul Gotthard va creste pana la sfarsitul lui 2020 odata cu darea in exploatare a Tunelului Ceneri si a coridorului de 4 metri care va asigura servicii de transport mult mai competitive si mai eficiente pe ruta nord-sud.
Tunelul Gotthard, cu o lungime de 57 km si doua linii paralele, este cel lung tunel feroviar din lume si reprezinta elementul central al Noii Legaturi Feroviare prin Alpi (NRLA). Acest tunel integreaza valori elvetiene precum inovare, precizie si fiabilitate si ofera o legatura mai rapida si mai eficienta intre nord si sud, atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri.

Ultimele Articole