marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Saxonia Centrală prezintă noul BEMU

Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS), autoritatea de transport din Saxonia Centrală, și Alstom au prezentat la Chemnitz noul Coradia Continental BEMU. În total, VMS a comandat un număr de 11 unități multiple electrice cu trei vagoane cu baterii, care vor intra în serviciu în 2024 pe linia Chemnitz – Leipzig.

Odată cu livrarea trenului electric pe baterii, „vom putea circula electric pe una dintre cele mai importante rute feroviare din cadrul asociației de transport, fără ca aceasta să fie deja electrificată. Faptul de a putea călători în mod curat, ecologic și confortabil între Chemnitz și Leipzig este rezultatul interacțiunii dintre proprietatea regională ca asociație de transport și tehnologia inovatoare de la Alstom”, a declarat Mathias Korda, directorul general al Verkehrsverbund Mittelsachsen GmbH.

Coradia Continental BEMU are o autonomie de până la 120 de kilometri și poate fi operat atât sub catenară, cât și pe secțiuni neelectrificate de linie. În modul baterie, vor atinge o viteză maximă de 160 km/h. Capacitatea bateriilor litiu-ion de înaltă performanță este calculată pentru a garanta funcționarea fără catenară pe linia Chemnitz – Leipzig, fără a sacrifica performanța sau confortul pasagerilor.

Trenurile cu trei vagoane au o lungime de 56 de metri și 150 de locuri pentru pasageri.

Unitățile germane din Salzgitter și Mannheim sunt implicate în producția trenurilor electrice cu baterii. Subsistemul de tracțiune cu baterii este proiectat și furnizat de către unitatea Alstom din Tarbes, un centru mondial de excelență pentru sisteme de tracțiune ecologice.

„Ambiția Alstom este de a fi liderul mondial în domeniul mobilității durabile, reducând emisiile și poluarea în condiții de funcționare fără catenare. Prezentarea primului tren alimentat cu baterii dezvoltat de Alstom este un pas important în această direcție”, a declarat Müslüm Yakisan, președintele Alstom Region DACH.

Contractul de 100 de milioane de euro a fost semnat de VMS și Alstom în 2020 și include furnizarea de servicii de întreținere până în 2032.

Ultimele Articole