spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Șase tramvaie noi prin PNRR la Arad

Primăria Arad a accesat un proiect european de 64,8 milioane de lei (peste 13 milioane de euro) ce prevede achiziția a șase tramvaie noi prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), pentru modernizarea şi sporirea flotei de transport public.

„Putem anunţa obţinerea celor 13 milioane de euro, ce vor fi investiţi în modernizarea şi sporirea flotei de tramvaie, prin achiziţionarea a încă 6 tramvaie dublu articulate. Sunt contracte ce vor contribui, alături de cele semnate deja, la dezvoltarea oraşului, pentru creşterea calităţii vieţii arădenilor”, a transmis Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad, printr-un comunicat de presă, potrivit unei postări de pe pagina de socializaere a Primăriei.

Șase tramvaie noi prin PNRR la Arad

Primarul din Arad a semnat joi, 15 decembrie, contractele de finanţare pentru cinci dintre obiectivele de investiţii propuse în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro. Patru dintre contracte prevăd reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a 13 blocuri de locuințe și a două unităţi de învăţământ din municipiu, iar cel de-al cincilea achiziţiei de șase garnituri de tramvai dublu articulate.

Licitație de tramvaie noi la Arad

Primăria Arad a lansat pe 15 octombrie licitația pentru achiziția a 25 de tramvaie noi, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit informațiilor din SEAP.

Primăria Arad vrea să cumpere două tramvaie noi a căror valoare estimată este de 16 milioane de lei fără TVA. Ulterior, în perioada de derulare a contractului (patru ani), autoritatea contractantă ar putea achiziţiona suplimentar încă o cantitate de maximum 23 de tramvaie noi, cu aceleași caracteristici cu cele ofertate sau superioare, la acelaşi preţ unitar cu cele ofertate.

Singura ofertă depusă a venit din partea producătorului local Astra Vagoane.

Ultimele Articole