sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Peste șase ore i-a luat CFR Călători să înlocuiască o locomotivă defectă la un tren internațional

Peste șase ore i-a luat operatorului feroviar de stat CFR Călători să înlocuiască o locomotivă defectă aflată la tracțiunea unui tren internațional.

UPDATE CFR Călători a încercat ulterior să explice de ce a durat atât de mult aducerea locomotivei de ajutor: ”Precizăm că natura defectării apărute la locomotiva ce remorca trenul a fost în zona de suspensie a boghiului. Implicațiile generate de această defectare au condus la necesitatea intervenției de personal tehnic specializat pentru repararea provizorie a locomotivei în vederea deplasării acesteia, în condiții de limitare strictă a vitezei, către stația Șercaia.

Reperele orare au fost următoarele:

ora 22:12 – înregistrarea și avizarea defecțiunii la locomotiva care remorca trenul IR 472.
ora 00:37 – sosirea locomotivei de ajutor în stația Șercaia, îndrumată din stația Brașov.
ora 01:23 – retragerea vagoanelor în stația Șercaia, din linia curentă Șercaia – Făgăraș.
orele 01:23- 04:20 – intervenția personalului tehnic de specialitate la locomotiva defectă, repararea provizorie și deplasarea acesteia în condiții de siguranța circulației în stația Șercaia.
orele 04:20 -4:33- introducerea locomotivei de ajutor la trenul IR 472 și îndrumarea acestuia din stația Șercaia către destinația finală Budapesta, în condiții de siguranță a circulației”.

Situația a fost semnalată de pasagerii trenului IR 472 și publicată inițial de site-ul Ziuaonline.ro, care a precizat că locomotiva s-a defectat în zona localității Șercaia, județul Brașov, pe Magistrala 200.

Trenul a plecat din București la ora 18:25 cu destinația Budapesta și ar fi trebuit să ajungă la ora 23:39 în stația Sibiu, conform programului său de circulație. Numai că în jurul orei 22:00 locomotiva s-a defectat.

Locomotivă defectă. Trenul are o întârziere de șase ore și jumătate

Ceea ce urmează este halucinant: aducerea unei locomotive de ajutor care s-o înlocuiască pe cea defectă a durat mai bine de șase ore, după cum recunosc chiar oficialii societății. ”CFR Călători informează că în cursul acestei nopți, între stațiile Șercaia și Făgăraș s-a produs o defectare la locomotiva trenului IR 472 care circulă pe ruta București Nord – Curtici – Budapesta. A fost necesară intervenția unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute la plecarea din stația Șercaia. Călătorilor li se va oferi apă în stația Sibiu. Cauzele care au generat această situație vor fi stabilite de o comisie de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, se arată într-un comunicat al operatorului feroviar de stat publicat pe site-ul propriu.

La momentul publicării acestei știri, trenul avea o întârziere de 392 de minute la plecarea din Sebeș Alba.

Ultimele Articole