Nu mai puțin de șase asocieri de firme au depus oferte la licitația pentru supervizarea lucrărilor la metroul Cluj.
La începutul lunii octombrie, Primăria Cluj-Napoca a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație cu titlul ”Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferente obiectivului de investiții <Proiectare și execuție lucrări – Etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea, componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj>”.
Valoarea totală estimată a contractului ce se va încheia este de 211.576.745,66 lei, echivalentul a aproximativ 43 de milioane de euro.
Ofertele depuse pentru supervizarea lucrărilor la metroul Cluj
Potrivit anunțului din SEAP, la termenul limită, 16 ianuarie, au fost depuse următoarele oferte:
- Asociere: Venturo Investment (lider), Liv Engineering & Consulting Ltd. Co., Tecnosistem S.P.A.
- Asociere: Hill International (Bucharest) (lider), Proiect Consulting
Terț declarat: Hill International, Inc.
- Asociere: TPF Inginerie SRL (lider), TPF Getinsa Euroestudios SL
- Asociere: Tecnic Consulting Engineering Romania (lider), Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik
- Asociere: Systra (lider), Metrans Engineering
Subcontractanți declarați: SWS Engineering, StructurALL Consulting Napoca
- Asociere: Modern Power Systems (lider), Altinok Consulting Engineering Inc.
Subcontractanți declarați: Societatea Civilă Profesională de Avocați Giurgea, Ghidra și Asociații, Topo Road Design, Eco Geo Sibiu Laboratories S.R.L., Eco Geodrum, Parcrom Service SRL, UTI Building SRL, Stetera, Star Prevent SRL.
Contractul pentru execuția lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca a fost semnat pe 25 mai 2023 cu asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. – Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia – Alstom Transport S.A. – Arcada Company SA.
Magistrala de metrou din Cluj are 21 de stații, costă 9 miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de opt ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și șapte ani pentru execuție. În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km, care includ secțiunea Sfânta Maria – Europa Unită (nouă stații) și depoul. Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026.
În cea de-a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților – Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km. Durata proiectării este de șase luni. Ca urmare a faptului că ordinul de începere a fost dat la 1 septembrie 2023, lucrările propriu-zise vor începe la 1 martie 2024.