Sardinia investeste peste 100 mil euro in transport public

Guvernul regiunii Sardinia (Italia), a aprobat alocarea sumei de 117,6 milioane de euro, din fondurile UE, pentru derularea a patru proiecte de transport public. Propunerile financiare asteapta acum aprobare din partea Ministerului Infrastructurii si Transportului, din Sardinia.

Astfel, cea mai mare investitie va fi in valoare 60,1 milioane pentru construirea unei linii light rail in Cagliari, in continuarea celei existente, de la Vesalio catre Centrul Comercial Quartucciu Le Vele, in estul orasului.

Proiectul privind construirea unui nou depou de mentenanta pentru tramvaiul Sassari, dar si pentru achizitionarea a trei tramvaie si reinnoirea caii de rulare, va fi alocata suma de 31,6 milioane de euro.

Suma de 17,1 milioane de euro va destinata achizitionarii unor autobuze mai putin poluante, iar suma de 8 milioane de euro va fi utilizata pentru modernizarea liniei feroviare Elmas – Decimomannu, situata la nord-vest de Cagliari.

Sardinia este a doua insula, ca marime, din Marea Mediterana, dupa insula Sicilia. Insula apartine Italiei si este organizata ca regiune autonoma.