Sapte orase din Italia primesc aproape 200 mil euro pentru transport pe sina

Ministerul Infrastructurii si Transporturilor din Italia a alocat astfel suma de 190,9 milioane euro pentru proiecte de transport urban pe sina. Astfel, linia feroviara interurbana Milano – Limbiate a primit suma de 40 milioane euro, pe lucrari de modernizare. La randul sau, Municipalitatea din Milano va contribui cu 103 milioane de euro, tot pentru modernizarea acestei linii.

Napoli primeste finantare in valoare de 38 milioane de euro pentru construirea unui nou depou pentru Linia 6 de metrou. Depoul este necesar pentru mentenanta noilor metrouri ce vor fi puse in functiune pe extensia in lungime de 3,3 kilometri, ce va fi inaugurata in aprilie 2019.

Guvernul contribuie cu suma de 36,4 milioane de euro pentru achizitia a patru trenuri de metrou pentru Linia C din Roma, aceasta fiind in prezent in proces de extindere de la Lodi catre Coloseum. Este planificata si o alta extensie catre Fori Imperiali.

Linia de tramvai T2 din Florenta primeste finantare de 29,9 milioane de euro, tot pentru lucrarile de extensie a caii de rulare. Aceasta va fi inaugurata in octombrie 2018. Sectiunea va face legatura intre Piazza dell’Unità d’Italia, din centrul orasului si aeroportul „Amerigo Vespucci”, situat in nord-vestul orasului.

Metroul din Torino va primi o finantare de 14,3 milioane de euro pentru achizitia a doua trenuri, insa va primi si suma de 7,4 milioane de euro pentru marirea depoului Collegno. In total, sase trenuri de metrou vor fi achizitionate la Torino, insa in prima etapa, finantarea a fost aprobata pentru doua dintre acestea.

Mai departe, Guvernul italian acorda suma de 15 milioane de euro pentru achizitionarea de material rulant suplimentar pentru metroul din Genova. Astfel, vor fi cumparate trei trenuri de metrou noi. Pentru modernizarea metrourilor din Catania, Guvernul de la Roma aloca o finantare de 9,9 milioane de euro.