luni, aprilie 29, 2024
spot_img

FOTO Săptămâna Verde. CFR Călători Cluj nu știe unde-i duce trenul pe elevi

Elevi din toată țara s-au plimbat cu trenul sau au vizitat revizii de vagoane, în Săptămâna Verde la CFR Călători.

Mai multe regionale ale operatorului feroviar de stat au postat pe conturile lor de Facebook fotografii cu elevii călătorind cu trenul sau vizitând obiective feroviare.

O situație hilară a apărut la Cluj. ”Înarmați cu bagaje, perne, jocuri și multă voie bună, elevii clasei a IX- a ai Liceului de Informatică <Tiberiu Popoviciu>, Cluj-Napoca, coordonați de d-na profesor Diana Popa, au pornit într-o excursie binemeritată cu trenul IR 1644 din Cluj Napoca și până la București. Drum bun oriunde v-ar duce trenul!”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al SRTFC Cluj.

Exprimarea din finalul postării ”orinde v-ar duce trenul” pare cel puțin bizară, în cel mai bun caz nefericită, din moment ce cu o propoziție mai sus se preciza că este vorba de trenul IR 1644 Cluj Napoca-București Nord. Sau poate cei de la SRTFC Cluj aveau dubii că garnitura respectivă va sosi la București, putând să ajungă și în altă parte?Săptămâna Verde la CFR Călători. Cu trenul la Craiova și în revizia de vagoane la Constanța

Alte două regionale de transport feroviar de călători au avut postări referitoare la Săptămâna Verde.

”Copiii Școlii Gimnaziale Ghindeni au fost astăzi în excursie cu trenurile CFR Călători (IR 72 și IR 1590), pe distanța Craiova-Drobeta Turnu Severin și retur . Bucuria i-a însoțit pe tot parcursul!”, a postat SRFC Craiova.

La malul mării a avut loc o vizită la Revizia de Vagoane Cosntanța a elevilor de la Liceul CRR. ”Revizia de Vagoane Constanța a primit vizita a 20 elevi de la Liceul Tehnologic Gheorghe Duca (CFR) din Constanța în cadrul programului școlar <Săptămâna Verde>. Elevii au fost instruiți cu privire la operațiunile care se efectuează în cadrul reviziei, au urcat într-un automotor Desiro și au primit explicații de la domnii ingineri și instructori. În sala de instruire au primit informații cu privire la conștientizarea pericolului existent pe calea ferată când sunt ignorate semnele și indicatoarele de avertizare și regulile de călătorie cu trenul, aceste reguli făcând parte dintr-un Program educațional C.N.C.F. C.F.R. S.A. Elevii au pus întrebări salariaților noștri referitor la meseriile feroviare, reguli de siguranță și de călătorie cu trenul. La final li s-au înmânat pliante cu reguli de siguranță la călătoria cu trenul, oferte comerciale în trafic intern și internațional, avantajele călătoriei cu trenul și faptul că trenul este cel mai puțin poluant mijloc de transport. La cât mai multe călătorii cu trenul și baftă la examenele vieții!”, se arată în postarea SRTFC Constanța.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole