joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Săpăturile la metrou 1 Mai-Tokyo ar putea începe în primăvară

Firma turcească Alsim Alarko derulează în prezent activități de proiectare, după semnarea contractului de realizare a secțiunii 1 Mai-Tokyo de pe Magistrala 6 de metrou București, la începutul primăverii.

Contractul de servicii de proiectare și execuție lucrări de structură pentru Lotul 1. 1 Mai – Tokyo a fost semnat la data de 08.03.2022. A fost emis Ordinul de Începere în data de 11.07.2022 cu indicarea datei de 18.07.2022 ca dată de începere. Contractul este în derulare, în prezent se derulează acțiunile necesare și specifice activității de proiectare, spune Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, potrivit economica.net.

Aceasta a precizat că durata de realizare a proiectării este de nouă luni, după care începe perioada de realizare a lucrărilor. Așadar, prin aprilie 2023 ar trebui finalizată proiectarea, pentru ca apoi să înceapă construcția propriu-zisă a liniei noi.

Nu trebuie uitat însă că în septembrie, la Curtea de Apel București, va avea loc o înfățișare în care se judecă acțiunea FCC împotriva desemnării câștigătoare a companiei turcești la licitația în cauză.

Semnarea contractului a devenit posibilă după ce modificări aduse legislației achizițiilor publice permit semnarea contractului imediat după pronunțarea CNSC.

Ultimele Articole