spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Ambasadorul Israelului, pe șantierul stației de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a vizitat marți șantierul stației de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4.

”E.S. David Saranga a vizitat alături de dl Primar Daniel Băluță șantierul stației de metrou T. Arghezi & a Spitalului de Stomatologie. E.S. a apreciat investițiile realizate & discuțiile au vizat găsirea unor moduri de utilizare a tehnologiilor israeliene în aceste proiecte #SmartCity”, se arată într-o postare de pe contul de Twitter al Ambasadei Israelului la București.

„Am ales să aprofundăm situația din Sectorul 4, întrucât am observant că aici, domnul primar și primăria au investit în domenii importante, cum ar fi Smart-City, transport și sănătate, domenii în care Israel deține atât expertiză, cât și tehnologie nouă, deci poate aduce valoare adăugată acestor proiecte de investiții. Acest lucru a fost vizibil și în urmă cu două luni, când o parte din delegația alături de care președintele Israelului a vizitat România a ales să vină în Sectorul 4 dintre toate comunitățile care derulează activități speficice domenului Smart-City. Vă asigur că aveți în Israel un partener și că împreună, putem construi un viitor comun, o colabare de lungă durată”, a declarat Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, citat într-un comunicat dat publicității de Primăria Sectorului 4.Șantierul stației de metrou Tudor Arghezi s-ar putea încheia la anul

Stația de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2, după cea existentă Berceni (fostă Depoul IMGB), ar putea fi gata în 2022, a declarat miercurea trecută primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Stadiul fizic al lucrărilor este de 30%, iar constructorul are un avans de 50 de zile. Noua stație de metrou va avea două accese către București și alte trei către Șoseaua de Centură. În momentul de față, se lucrează la peronul central, care va face accesul către cele două linii din stație și care va fi dotat cu lifturi, scări rulante și scări fixe.

Este vorba despre prima lucrare de metrou realizată de o autoritate publică locală din România. Valoarea contractului este de 151 milioane de lei, mare parte provenind din fonduri europene. ”Încurajez și alte instituții, unități teritoriale pentru a extinde rețeaua de metrou și, în general, rețeaua de transport public”, a spus directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Noua linie de metrou care se va întinde pe o lungime de 1,6 kilometri este construită pornind de la stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat în luna septembrie a anului trecut cererea de finanțare pentru stația de metrou Berceni Centură, în valoare de 50 milioane de euro. (A.B.)

Ultimele Articole