Sankt Petersburg investeste 295 mil euro intr-o noua linie light rail

Municipalitatea din Sankt Petersburg a anuntat ca va construi o noua linie light rail, cu legatura din statia de metrou Yuzhnaya catre districtul Kolpino. Lucrarile ar putea fi demarate anul acesta si finalizate in 2021. Linia va avea lungimea de 13,5 kilometri. Noua linie light rail va fi construita in regim Parteneriat Public-Privat, iar punerea ei in fuctiune va reduce semnificativ aglomerarile in trafic. Autoritatile estimeaza ca o buna parte a locuitorilor districtului Kolpino vor alege sa utilizeze exclusiv linia light rail si vor renunta la autoturismele proprii. Aceleasi autoritati prognozeaza ca linia va fi utilizata de catre 36 de milioane de pasageri anual.

Tot in cadrul acestui proiect va fi construit si un nou depou si vor fi achizitionate 22 de tramvaie.

In plus, pe noua linie light rail, o calatorie intre Kolpino si statia de metrou Yuzhnaya va dura doar 30 de minute.

Potrivit Comisiei de Investitii din Sankt Petersburg, proiectul a fost evaluat la 20,6 miliarde ruble (295 milioane euro).

Anuntul a fost facut de catre vice-guvernatorul Igor Albin, adaugand ca municipalitatea a aprobat infiintarea hub-ului de transport si transfer Yuzhny, langa statia de metrou cu acelasi nume. Aceasta va fi pusa in functiune tot anul acesta.

VTB, LSR Group, Sberbank precum si o serie de companii din Rusia si din afara ei s-au aratat interesate de acest proiect.