Sankt Petersburg a inaugurat linia de tramvai rapid

Pasagerii au circulat pentru prima data la 7 martie cu noul tramvai rapid din orasul Sankt Petersburg, acesta deservind districtul Krasnogvardeyskiy. In 2016, societatii Transportnaya Koncessionnaya Kompanya (TKK), infiintata de catre Lider Group si LSR Group, i-a fost atribuit un contract pe 30 de ani pentru o concesiune de tip construire-operare-transfer, in vederea dezvoltarii retelei de tramvai. Acesta este primul proiect de tramvai dezvoltat in Rusia in regim de parteneriat public-privat.

Astfel, in urmatorii 30 de ani Transportnaya Koncessionnaya Kompanya va investi suma de 33,7 miliarde de ruble (540 milioane dolari) pentru modernizarea a 14 kilometri cale de rulare, aceasta urmand a fi utilizata de catre tramvaiele 7,8,10,30 si 64 in regim de linie rapida.

In plus, Transportnaya Koncessionnaya Kompanya  a achizitionat 20 de tramvaie din gama Metelitsa, fabricate de catre producatorul elvetian de material rulant, Stadler. In Sankt Petersburg tramvaiul modern a primit denumirea „Chizhik” (scatiu).

Municipalitatea din Sankt Petersburg contribuie cu 1,3 miliarde de ruble (22,7 milioane dolari) la dezvoltarea acestui proiect.