spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Cât vor costa salubrizarea și deratizarea la Regionala Iași pentru următorii doi ani

Salubrizarea, erbicidarea, dezinsecția și deratizarea la Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA pentru următorii doi ani au fost scoase la licitație.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de salubrizare, erbicidare, tăieri vegetație, deratizare și dezinsecție spații CF și deservire grupuri sanitare de pe raza SRCF Iaşi”. Valoarea totală estimată a contractului este de 16.061.042,14 lei, echivalentul a aproximativ 3,2 milioane de euro.

Salubrizarea și deratizarea la Regionala Iași, contract împărțit în cinci loturi

Obiectul contractului de tip acord cadru îl reprezintă achiziția serviciilor pentru asigurarea următoarelor activități pe raza SRCF Iași: salubrizare în sălile de aşteptare, vestibule şi holurile de acces în staţie, în holurile caselor de bilete, peroane, spaţii dintre liniile căii ferate în grupa de călători, spaţii verzi din incinta staţiei, trotuare şi suprafeţe de acces din staţie spre oraş precum şi pe trotuarul din faţa clădirii staţiei, pasaje subterane, supraterane şi căi de acces la acestea, acolo unde este cazul, WC-uri publice care nu fac obiectul altui contract, rampa de gunoi, acolo unde este cazul, alte spaţii cu specific feroviar (ex: birouri, holuri, WC-uri altele decât cele publice etc.), incinte administrative, rampe de încărcare-descărcare etc.

Pentru situațiile accidentale în care devine necesară asigurarea respectării condițiilor de curățenie în spații aparținând SRCF Iași și destinate călătorilor, s-au prevăzut „Cheltuieli cu oameni puși la dispoziție pentru acțiuni de curățenie și tăiere vegetație”. Aceasta presupune asigurarea, în cazul unor situații accidentale, pe baza ordinului de execuție emis de beneficiar, de personal care să execute salubrizarea acestor suprafețe. De asemenea, contractul va include: lucrări de erbicidare, pentru evitarea apariției sau distrugerea, în spații cu destinație specifică feroviară a vegetației nedorite care poate afecta anumite activități; lucrări de tăiere a vegetației pe zona de siguranţă a infrastructurii feroviare, pentru asigurării vizibilităţii semnalelor, a gabaritului de liberă trecere și a circulației personalului de întreținere a căii, pe porțiunile cuprinse între semnalele de intrare ale stațiilor CF; lucrări tehnologice de deratizare și dezinsecție care trebuie efectuate în vederea prevenirii apariției unor boli transmisibile prin intermediul insectelor și rozătoarelor și a unui disconfort apreciabil pentru oameni, salubrizare și deservire grupuri sanitare care nu fac obiectul altui gen de contract, precum și crearea ambientului necesar în spaţiile destinate călătorilor.

Procedura de achiziție este împărțită în cinci loturi.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 mai 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 30 septembrie 2022.

Ultimele Articole