spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Salariile la Calea Ferată din Moldova, crescute. Cum sunt față de CFR SA

Angajații Căii Ferate din Moldova (CFM) primesc salarii mai mari cu 89% începând cu ziua de 1 iulie. Luând în calcul prețurile, salariile la Calea Ferată din Moldova sunt comparabile cu cele pe treptele inferioare de salarizare ale CFR SA.

„Din 1 iulie, angajații Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” vor primi salarii mai mari cu 89%. Decizia a fost votată unanim în cadrul Comisiei pentru dialog social „angajator-salariați” din cadrul CFM. Astfel, potrivit noii formule de calcul, salariul mediu lunar al angajaților va crește de la 4050 de lei (echivalentul a aproximativ 990 de lei românești), la 8469 de lei (aproape 2.100 de lei românești). Proiectul fondului salarial a fost susținut și de Consiliul de Administrație, iar deciziile prevăzute în document vor intra în vigoare din 1 iulie curent”, se arată în comunicatul CFM, potrivit Agora.md.

Ajustarea salariilor la Calea Ferată din Moldova are loc inclusiv ca urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul companiei.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Anterior, CFM a anunțat majorarea salariilor pe fondul redresării situației economico-financiare a întreprinderii, fapt ce a și dus la lipsa acumulărilor unor noi restanțe la salariu, fiind posibilă datorită bunei gestionări a activităților operaționale, dar și a acțiunilor de dezvoltare și menținere a infrastructurii, realizate de actuala conducere CFM în comun cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar și cu susținerea altor instituții de stat și internaționale.

Pâinea cu 150% mai scumpă la București

Potrivit site-ului dedicat comparațiilor privitoare la costul vieții numbeo.com, alimentele sunt cu până la 60% mai scumpe la București decât la Chișinău, hainele cu până la 30%, iar chiriile cu aproximativ 50%.

Ultimele Articole