spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Salariile la Calea Ferată din Moldova cresc cu 70% din iulie

Salariile la Calea Ferată din Moldova cresc cu 70%, după ce întreprinderea a achitat integral restanțele pentru anul 2021.
Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că la data de 31 mai 2022 a achitat integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Informația a fost postată marți pe situl de socializare a companiei.
„Reamintim că începînd cu 1 iunie 2021, odată cu schimbara conducerii întreprinderii, salariile curente au început a fi plătite fără întârziere, pe parcursul lunii curente. Concomitent, au fost stinse și restanțele la salariile neachitate din perioadele precedente”, spun reprezentanții firmei, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.
„Redresarea situației economico-financiare a întreprinderii, fapt ce a și dus la lipsa acumulărilor unor noi restanțe la salariu, a fost posibilă datorită bunei gestionări a activităților operaționale, dar și a acțiunilor de dezvoltare și menținere a infrastructurii, realizate de actuala conducere CFM în comun cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar și cu susținerea altor instituții de stat și internaționale”, adaugă ei.
„În acest context, menționăm că începînd cu luna iulie 2022, planificăm o majorare considerabilă a salariilor, aproximativ cu 70%, pentru toți colaboratorii CFM”, se mai precizează.

Ultimele Articole