spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

S-a stricat Săgeata de Putna, reparată acum trei săptămâni. Ce spune Constantin Axinia

Abia reparată și repusă în circulație de la 1 martie, Săgeata de Putna, automotor Siemens Desiro, s-a stricat în cursul zilei de joi.

Săgeata de Putna Desiro pe Suceava-Putna Axinia face licitație Constantin Axinia dă în judecată Axinia la ieșirea de la DNA Constantin Axinia la DNA Intercity București-Suceava Trenul de Otopeni rezilierea contractului Constantin Axinia la CFR

UPDATE Constantin Axinia a declarat în urmă cu puțin timp pentru Club Feroviar că de mâine (vineri) va reveni Săgeata în circulație pe Suceava-Putna.

Începând de vineri, legătura Suceava-Putna și retur este operată cu o garnitură compusă dintr-o locomotivă diesel hidraulică (LDH) și două vagoane. Automotorul Siemens Desiro s-a defectat joi după amiază, în jurul orei 17,45 în PO Gălănești, la 20 km de Putna.

Directorul Regionalei Iași a CFR Călători, Constantin Axinia, a confirmat pentru Club feroviar defecțiunea survenită joi la automotor și a dat vina pe starea proastă a liniei. El a dat însă asigurări că marți Săgeata de Putna va reveni pe șine.

Săgeata de Putna a fost reintrodusă pe 1 martie

Începând cu data de 1 martie, pe ruta Suceava-Putna a revenit automotorul Siemens Desiro, după ce aproape un an de zile ruta fusese operată cu o locomotivă care tracta două vagoane.

Regionala de Călători CFR Iași a alocat pentru linia Suceava-Putna un automotor Siemens Desiro ”Săgeata albastră”, care a fost modernizat recent la Iași. Modernizarea a constat în retapițare, reconfigurare, montarea unui automat de băuturi calde (cafea, ceai etc), radioficare și panou de informații. Automotorul este alocat permanent pentru acest traseu de cale ferată.

”Suntem singura regională din țară care are automate de băuturi calde în trenuri. Pe lângă trenurile Iași -Timișoara, ruta spre Putna este a doua pe care avem acest automat disponibil, pentru călătorii din tren”, spunea la vremea respectivă Constantin Axinia, citat de Monitorul de Suceava. (A.B.)

CITEȘTE și Războiul automotoarelor la CFR Călători. Axinia anunță când va reveni Desiro pe Suceava-Putna

Ultimele Articole