spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

Sabotaj la calea ferată în Germania. Un bărbat a fost arestat pentru tentativă de omor

Un act de sabotaj la calea ferată a avut loc în Germania, unde un bărbat a fost arestat sub acuzația de tentativă de omor pentru că a slăbit șuruburile care prindeau șinele de traverse.

sabotaj la calea ferată
FOTO cu rol strict ilustrativ

Porțiunea de cale ferată de mare viteză care a fost afectată se află pe un pod în apropierea orașului Frankfurt, informează Ziarul Românesc din Germania.

Un mecanic de locomotivă a observat „ceva neobișnuit” în timp ce traversa podul, însă înainte de descoperirea problemei prin acel loc trecuseră foarte multe trenuri. Operatorul feroviar german de stat Deutsche Bahn a descris incidentul drept „sabotaj”.

Sabotaj la calea ferată. Bărbatul a slăbit șuruburile pe o porțiune de 80 de metri

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, acuzat de slăbirea șuruburilor, a fost arestat și pentru moment nu se cunosc motivele care l-au determinat să comită acest gest.

Într-o declarație de presă, procurorii au spus că bărbatul este „suspectat că a îndepărtat șuruburile la 80 de metri de șină pe un pod dintre Köln și Frankfurt”. Potrivit cotidianului Der Spiegel, șinele erau distanțate cu aproximativ cinci centimetri față de poziția normală. Acest lucru ar fi putut determina trenurile să deraieze sau chiar să cadă de pe pod.

Poliția a declarat că este un mare noroc că nu s-a produs nicio nenorocire la trecerea vreunui tren de călători.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole