luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Tehnică de luptă NATO, adusă pe calea ferată pentru exercițiul militar Saber Guardian

Teritoriul României este traversat, pe calea ferată, de tehnica de luptă care va fi utilizată de peste 8.000 de militari în aplicaţia multinaţională Saber Guardian.

Cel mai amplu exerciţiu militar al NATO din acest an din România este programat pentru săptămâna viitoare.

Saber Guardian

Convoaie cu trupe şi tehnică de luptă NATO traversează teritoriul României pe șosele şi pe calea ferată, pentru a participa la cel mai mare exerciţiu al alianţei programat în România în acest an, Saber Guardian. Aplicaţia multinaţională are ca principal obiectiv evidenţierea coeziunii, a unităţii şi a solidarităţii statelor partenere şi aliate pentru apărarea împotriva oricărei agresiuni, conform articolului 5 al tratatului NATO.

Momente importante ale exercițiului Saber Guardian

”Sperăm să ne menţinem în ceea ce am determinat interinstituţional pentru rezolvarea acestor mişcări. Într-adevăr, traficul va fi unul foarte, foarte dens, dar sunt permanent convoaiele însoţite şi populaţia este anunţată. Transportul se execută în toate mediile: şi fluvial, şi maritim, şi aerian, terestru, cale ferată”, a declarat pentru Radio România Actualităţi comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, generalulul maior Dorin Ioniţă.

Militarul a precizat că vor fi câteva momente importante ale exerciţiului Saber Guardian, care vor include scenarii de luptă cu muniţie reală. Se va simula forţarea Dunării la Burdujani de către un duşman care va încerca ocuparea unor capete de pod operaţionale sau paraşutarea a peste 1.200 de trupe aeropurtate pentru a ocupa o zonă strategică.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole