spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

S-a scumpit supervizarea lucrărilor la metroul Cluj. Contractul, scos din nou la licitație

Contractul privind supervizarea lucrărilor la metroul Cluj a fost scos din nou la licitație, la un preț mai mare, după ce precedenta procedură a fost anulată.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de supervizare proiect (consultanță) aferent obiectivului de investiții: <Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – Etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj>”.

Supervizarea lucrărilor la metroul Cluj a mai fost scoasă la licitație

Valoarea totală estimată a contractului, care se va întinde pe 156 de luni (13 ani de zile), este de 140.551.163,77 lei, echivalentul a 28,5 milioane de euro.

Contractul mai fusese scos la licitație pe 7 iulie anul acesta, la o valoare de 125.013.820,59 lei, însă procedura de achiziție lansată atunci a fost ulterior anulată, din lipsă de oferte. Acum, valoarea estimată a contractului este cu 12,5% mai mare.

De altfel, și valoarea lucrărilor propriu-zise a fost actualizată în luna octombrie, în creștere cu 35,7%, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Condiții de participare la licitația Primăriei Cluj-Napoca

La evaluarea ofertelor, prețul va conta doar în proporție de 40%. Restul punctajului va fi acordat astfel: 39% pentru factorii de evaluare privind experienţa experţilor și 21% pentru metodologia de prestare a serviciilor.

Pentru participarea la procedură, ofertanţii vor face dovada că în ultimii cinci ani au prestat servicii similare celor care fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie. În acest sens, ofertanții vor face dovada că în ultimii cinci ani au realizat activități/servicii duse la bun sfârșit de natură similară celui ce face obiectul prezentei proceduri, respectiv având ca obiect: servicii de consultanță infrastructură de transport feroviar urban subteran pentru stații, tuneluri, galerii și alte construcții speciale însumând minimum 10 km tunel fir simplu/5 km tunel fir dublu, minimum trei stații, minimum un depou din cel mult cinci contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 27 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 27 mai 2023.

Ultimele Articole