S-a reluat circulația feroviară între stațiile Bănița și Merișor, unde a avut loc accidentul feroviar

Banita-Merisor_accident-feroviarCompania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat vineri că, la ora 11,25, a redeschis circulaţia feroviară între stațiile Băniţa și Merişor, unde a avut loc cumplitul accident feroviar de sâmbăta trecută, în care și-au pierdut viața două persoane.

Circulația a fost redeschisă doar pe firul I, cu restricţie de viteză de 30 km/h.

„Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact şi a suprastructurii podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II”, se arată în comunicatul CFR SA.

Primul tren înscris în circulaţie care va tranzita zona Băniţa – Merişor este R 2704, care circulă pe relaţia Simeria – Petroşani, cu plecare din staţia Merişor la ora 12,24. De sâmbătă și până acum, peste 100 de lucrători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între stațiile Petroșani și Pui.

Circulația feroviară pe secția CF Petroșani – Simeria a fost închisă, sâmbătă 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă, aparținând Unicom Tranzit, între stațiile Băniţa şi Merişor. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER.