sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

BREAKING. S-a reluat circulația feroviară Craiova-Caracal, la patru zile de la deraierea de la Leu

La patru zile de la deraierea din stația CF Leu, sâmbătă dimineață s-a reluat circulația feroviară Craiova – Caracal.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, începând cu ora 09:55, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță între Craiova și Caracal.

În acest moment, circulația trenurilor este operațională pe ruta directă Craiova – Caracal, cu mentiunea că în zona stației CF Leu traficul feroviar se desfășoară pe un singur fir de circulație, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare.

Personalul feroviar de specialitate a intervenit în aceste zile, în mod continuu, în stația CF Leu, unde s-a produs deraierea și a executat ample și complexe lucrări pentru: retragerea celor 24 de vagoane ale trenului, care nu au fost implicate în deraiere, ridicarea și scoaterea în afara gabaritului a celor 11 vagoane deraiate, refacerea liniei pe firul I (montat traverse, șină, un aparat de cale), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.

Au fost folosite următoarele utilaje:

  • 2 macarale de mare tonaj (250 tone și 125 tone) pentru ridicarea vagoanelor;
  • 2 utilaje multifuncționale;
  • 1 drezină de linie pentru transportul materialelor;
  • 2 drezine pantograf pentru repunerea tensiunii.

CNCF CFR SA precizează că echipele de intervenție vor acționa în continuare în stația Leu, cu personal și utilaje, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație. Astfel, se va interveni pentru refacerea liniei pe firul II (montat traverse, șină, două aparate de cale și înlocuire stâlp LC), aducerea liniei în parametri pentru circulația trenurilor și punerea sub tensiune a firului de contact.Circulația feroviară Craiova-Caracal, întreruptă de marți dimineață

Reamintim că la data de 16 ianuarie 2024, în jurul ore 01:30, la intrarea în stația CF Leu, nouă vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat.

Ca urmare a deraierii a fost afectată linia pe ambele fire de circulație (300 m), au fost avariate trei aparate de cale și a fost rupt un stâlp al liniei de contact. Trenul care aparținea operatorului privat de marfă Global Rail Solutions avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Evenimentul produs la data de 16 ianuarie 2024 este investigat de către o comisie de specialitate a AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Ultimele Articole