luni, decembrie 4, 2023
spot_img

S-a găsit mizerie în trenurile de călători, la Oradea

Comisarii CJPC Bihor au desfășurat acţiuni de control pentru verificarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de transport feroviar persoane, în gara Oradea fiind verificate 16 garnituri de tren aflate în administrarea a doi prestatori de servicii, şi anume Societatea Națională de Transport Feroviar Călători SA și SC Interregional Călători SRL. Mizerie în trenurile de călători există în toată țara, nu doar la Oradea.

Ajunși la fața locului, aceștia au descoperit mai multe nereguli atât în vagoanele controlate, cât și în grupurile sanitare, potrivit Bihon.ro. Astfel, potrivit CJPC Bihor, neregulile constatate în vagoane au fost următoarele: scaune murdare, deteriorate, tapiserii uzate, murdare, cu pete, neigienizare corespunzătoare, prezența prafului în zona corpului de încălzit, grilajului de la aerul condiționat, ușilor, burdufului geamurilor, suportului de bagaje. De asemenea, grupurile sanitare aveau o igienă necorespunzătoare: praf uscat pe masă, chiuvetă, zonă vas toaletă, ramă geam, sistem încălzire, zonă uși.

Mizerie în trenurile de călători sancționată simbolic

În urma controalelor, comisarii au întocmit două procese verbale de constatare a contravenției prin care au fost aplicate 4 amenzi contravenționale/30000 de lei și două avertismente.

Astfel de descoperiri ar avea loc în întreaga țară dacă desigur Protecția Consumatorilor ar face și controale. Tot atât de adevărat e și faptul că CFR Călători ar intra în faliment dacă Protecția Consumatorilor ar renunța să mai aplice amenzi simbolice, iar acestea ar fi aplicate ori de câte ori în țară sunt găsite condiții improprii de călătorie. (foto generic)

Ultimele Articole