luni, aprilie 29, 2024
spot_img

RZD vrea să producă şi să opereze material rulant nou

„Produsele Lastochka-tren_lastochka-trainde transport au însumat 11% sau 119 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari) din totalul produselor achiziţionate de Căile Ferate Ruse în 2015. Compania are în plan creşterea acestui procent la 20% sau 186 miliarde de ruble (2,5 miliarde de dolari) în 2016. Gama de produse este foarte largă, de la componente individuale şi piese de schimb la produse finite funcţionale”, a declarat Oleg Belozerov, Preşedintele Căilor Ferate Ruse.
Căile Ferate Ruse au numit anul 2016 „Anul Călătorului” şi şi-au stabilit sarcina de a implementa o serie de măsuri care să îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciului şi confortul călătorului. Astfel, Compania Federală de Călători, o subsidiară a Căilor Ferate Ruse, a alocat până la 85% din programul său de investiţii renovării materialului rulant de călători. În 2016, Compania are în plan dublarea achiziţiilor de vagoane produse în ţară, inclusiv vagoane supraetajate la 186 de unităţi în valoare de 10 miliarde de ruble (136 de milioane de dolari).
Belozerov a declarat că în 2016, Căile Ferate Ruse vor investi mai mult de 15 miliarde de ruble (204 milioane de dolari) în repararea materialului rulant destinat navetiştilor. Compania are în plan achiziţionarea a 82 de vagoane fabricate de Demikhovo Machine şi 150 de vagoane pentru trenurile Lastochka.
RZD ia în calcul cooperarea pe termen lung cu companii industriale inovatoare, inclusiv dezvoltarea construcţiei de locomotive pentru perioada 2020.
Unul dintre rezultatele acestei activităţi este includerea de ţinte de localizare pentru furnizarea de material rulant. De exemplu, nivelul localizării în producţia de trenuri electrice Lastochka a atins 60% în 2015. În viitor, scopul este creşterea acestei cifre la 80% în anul 2018.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole