spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

RZD va investi circa doua miliarde de euro in servicii digitale pana in 2025

Anuntul a fost facut de catre presedintele Cailor Ferate Ruse (RZD), Oleg Belozerov si, potrivit acestuia, va fi nevoie de sprijin din partea sectorului stiintific si tehnic pentru a duce la bun sfarsit planurile de a implementa servicii IT moderne.

Caile Ferate Ruse considera digitalizarea ca fiind o solutie cheie pentru dezvoltare.

“Suma pe care ne dorim sa o investim in dezvoltarea digitalizarii, pana in 2025, se situeaza in jur de 150 miliarde ruble (circa 2 miliarde de euro)”, a precizat Oleg Belozerov.

Astfel, prin noile investitii se preconizeaza ca ponderea de transport feroviar de marfa care va putea fi rezervata electronic va creste la 75%, iar in transportul de calatori, ponderea achizitionarii biletelor electronice de calatorie, pentru trenurile de lung-parcurs, va creste la 70%.

Dintre proiectele implementate deja, in domeniul digitalizarii, presedintele RZD a reamintit piata electronica pentru transportul de marfa (State Owned Electronic Trading Platform), unde sunt inregistrati peste 3,200 de participanti.

Pe segmentul transportului feroviar de pasageri, RZD implementeaza proiectul “Mobilitate Inovatoare”, iar acesta presupune combinarea a diferite servicii electronice pentru pasageri, precum planificarea si sustinerea calatoriilor door-to-door, rezervarea si achizitionarea tuturor tipurilor de bilete pentru organizarea unor calatorii multi-modale, dar si a altor servicii suplimentare.

Presedintele RZD este de parere ca acest proiect va permite operatorului rus sa ofere posibilitatea procesarii unui singur document de calatorie, pe viitor, atunci cand baza legislativa va putea sustine acest lucru.

 

Ultimele Articole