spot_img
luni, iunie 27, 2022
spot_img

RZD va introduce noi cerinte in licitatiile de achizitie locomotive

Incepand cu 2018, Caile Ferate Ruse vor introduce noi cerinte in licitatiile de locomotive care vor fi lansate in urmatorii ani, a anuntat vicepresedintele companiei, Valinsky Oleg.
„Caile Ferate Ruse vor schimba conditiile de achizitie a locomotivelor deoarece ne indreptam catre un nou instrument care prevede furnizarea de locomotive in baza unui contract incheiat pe intreaga durata de viata a vehiculelor care include livrarea initiala, intretinerea si reparatia locomotivelor. Prin aceasta abordare, intentionam centralizarea si fixarea raspunderii continue pentru locomotive in cadrul unui singur contract”, a declarat vicepresedintele. In ultimii zece ani, parcul de locomotive al companiei a fost modernizat si exista planuri de achizitie a unor vehicule noi pentru a raspunde cererilor de transport.
In prezent, RZD detine un parc de locomotive de marfa de 11.700 de unitati diesel si electrice si de 3.100 de locomotive de calatori diesel si electrice.
Pana in 2020, nivelul mediu de achizitii anuale al companiei este estimat la 450 de unitati in urma unor investitii de 5 miliarde de dolari.
Conform strategiei, pana in 2030, compania va investi 53,6 miliarde de dolari (3,1 trilioane de ruble) in programul de achizitie material rulant care include 23.300 de locomotive la pretul de 17 miliarde de dolari (986 miliarde de ruble). Pentru achizitia de material rulant, Caile Ferate Ruse vor acoperi 65,9% din investie, in timp ce investitorii privati vor furniza 27,2%, Federatia Rusa 2,4%, iar regiunile administrative ale Rusiei restul de 4,5%.

Ultimele Articole