spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

RZD va achizitiona 1000 de locomotive electrice

Caile Ferate Ruse intentioneaza sa achizitioneze 1000 de locomotive electrice noi in urmatorii trei ani, in valoare de 2 miliarde de euro. In plus, compania isi va extinde parcul de trenuri Lastochka de la 183 de trenuri in prezent in serviciu la 270 de trenuri pana in 2021. Cele doua proiecte fac parte din strategia extinsa a companiei de electrificare si reducere a emisiilor. Noile locomotive electrice si cresterea numarului de trenuri Lastochka formeaza pilonul procesului de electrificare din cadrul companiei.
RZD se concentreaza pe electrificarea celor mai aglomerate linii ale sale si pe scoaterea din uz a locomotivelor diesel. In prezent, peste jumatate din reteaua feroviara a Rusiei de 85.500 km este electrificata si peste 85% din calatoriile din transportul de pasageri din Rusia se efectueaza pe reteaua electrificata.
Odata cu cresterea numarului de calatorii pentru pasagerii din centrele urbane catre regiunile invecinate, Caile Ferate Ruse au dezvoltat reteaua electrica si materialul rulant pentru a oferi cea mai buna combinatie de viteza si pret cu cel mai scazut impact asupra mediului posibil. Conform estimarilor, calatoriile pe rutele cu trafic ridicat vor creste, iar proiectele RZD ar trebui sa poata sa atraga pasagerii catre utilizau masini si autobuze catre aceste trenuri electrice.
Calatoria cu trenul are deja avantaje semnificative fata de calatoriile rutiere sau cele aeriene in ceea ce priveste emisiile de CO2 si consumul de resurse. Trenurile Lastochka vor imbunatati aceasta performanta obtinand emisii de CO2 de 3.5 ori mai scazute comparativ cu transportul rutier si de pana la 10 ori mai scazute comparativ cu transportul aerian. Programul de Investii al Cailor Ferate Ruse pentru 2018-2015 are o valoare totala de 100 de miliarde de euro.

Ultimele Articole