spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

RZD si Siemens deschid un centru de inginerie pentru trenurile Lastochka

RZD-SiemensCaile Ferate Ruse (RZD) si Siemens au lansat un centru de procesare si analiza unic pentru verificarea datelor primite de la operarea de material rulant si infrastructura feroviara. Noul centru este amplasat in depoul de vehicule Podmoskovnaya unde se efectueaza diagnoza si intretinerea trenurilor electrice Lastochka.
Centrul de Procesare si Analiza a Datelor este o platforma inovatoare care faciliteaza prognoza starii vehiculelor si creste disponibilitatea de operare a materialului rulant si infrastucturii, optimizand, in acelasi timp, costurile de operare si indreptandu-se treptat catre serviciul de tip „operare in functie de stare” care corespunde starii tehnice a trenurilor si infrastructurii. Centrul a fost pus in serviciu in urma unei cooperari strategice intre Caile Ferate Ruse si Siemens. Conform memorandumului semnat la Sankt Petersburg in iunie 2016, centrul este analog centrului de date din Munchen.
Datele primite online de catre Centru vor fi analizate si transmise inginerilor de serviciu. Acest sistem de procesare analitica inteligenta a indicatorilor de performanta va facilita trecerea la prognoza automata a conditiei tehnice a trenurilor si posibilitatea de a face recomandari inginerilor de serviciu si de a reduce numarul avariilor in diviziile de operare ale Cailor Ferate Ruse.
Functiile centrului vor include si cercetare in domeniul tehnologiei digitale pentru infrastructura si material rulant pentru transportul feroviar public.

Ultimele Articole