RZD International, interesata de un proiect de 220 milioane euro in Serbia

Compania de proiectare de cale ferata, RZD International, este pregatita sa participe la modernizarea intregii sectiuni feroviare Valjevo-Vrbnica, cea care face legatura intre Belgrad, capitala Serbiei si Portul Bar, din Muntenegru.

„Dupa finalizarea unui alt proiect de infrastructura in Serbia, mai exact reabilitarea sectiunii Resnik-Valjevo,  RZD International este acum interesata de acest nou proiect din Serbia”, a precizat directorul general adjunct al subsidiarei RZD International din Serbia, Mansurbek Sultanov.

„Am purtat in acest sens discutii cu responsabilii din Ministerul sarb al Infrastructurii si asteptam acum un raspuns. Executia acestui proiect major solicita definirea unui model financiar, acesta fiind in final decizia guvernului de la Belgard”, a mai adaugat Sultanov.

Proiectul privind lucrarile de reconstructie a sectiunii feroviare Valjevo-Vrbnica este estimat la o valoare de 220 milioane de euro.

In septembrie 2017, Serbia a anuntat ca intentioneaza sa lanseze, in urmatorii doi ani, reconstructia completa a liniei de cale ferata catre Portul Bar.

RZD International este subsidiara a Cailor Ferate Ruse si a executat deja o serie de proiecte de modernizare sau reabilitare a unor alte sectiuni din linia ce leaga Belgrad de Portul Bar din Muntenegru, precum Resnik-Valjevo (inclusiv tunelul feroviar Bela Reka, situat pe aceasta sectiune) si Resnik-Vreoci.