spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

RZD estimeaza o investitie privata de 61 de miliarde de dolari

Caile Ferate Ruse vor implementa mai multe proiecte de infrastructura in cadrul programului de investitii pe termen lung folosind schema Parteneriatelor Publice-Private, a declarat Alexander Misharin, Prim Vicepresedinte al Cailor Ferate Ruse.

Pentru a implementa programul de investitii de 137 de miliarde de dolari (9 trilioane de ruble), RZD estimeaza ca 61 de miliarde de dolari (4 trilioane de ruble) vor proveni de la investitori privati.

Compania dezvolta proiectul Northern Latitudinal Railway care va fi implementat sub forma unui PPP. In prezent, au fost lansate discutii cu privire la capitalul privat care va fi investit in proiect pe langa finantarea acordata de stat pentru dezvoltarea hubului de transport Sankt Petersburg.

Un alt proiect care ar putea fi implementat cu ajutorul PPP este constructia liniei de mare viteza  Moscova – Nizhny Novgorod – Kazan. 9,5 miliarde de dolari (621 de miliarde de ruble) vor fi investiti in constructia primei sectiuni care leaga Zheleznodorozhny de Gorokhovets, aproape 3 miliarde de dolari (200 de miliarde de ruble) reprezentand ajutorul acordat de stat in cadrul Planului de Modernizare si Expansiune a Infrastructurii 2019-2024. Alte 3 miliarde de dolari (201 de miliarde de ruble) vor fi alocate de Caile Ferate Ruse. Finantarea va proveni din fondurile proprii ale concesionarului si imprumuturi.

Ultimele Articole