RZD continua colaborarea cu Serbia pentru modernizarea infrastructurii feroviare

19 octombrie 2018

Valoarea totala a contractului pe care Caile Ferate Ruse il realizeaza pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Serbia este de 941 de milioane de dolari, care include 800 de milioane de dolari, valoarea unui credit alocat Guvernului Sarb de Guvernul Rusiei.
Incepand cu 2014, RZD International, parte a holdingului Caile Ferate Ruse, a realizat lucrari extinse de constructie si modernizare a infrastructurii feroviare din Serbia.
RZD International a finalizat deja reconstructia sectiunii Belgrad-Pancevo, structurile feroviare in cadrul proiectului de dezvoltare a Coridorului X pan-european si sectiunea Resnik – Valjevo a liniei de cale ferata Belgrad – Bar.
Pe sectiunile unde lucrarile sunt deja finalizate, au fost reconstruite structurile artificiale, reteaua catenara si sistemele de telecomunicatii, astfel incat viteza de deplasare a trenurilor a crescut de la 40km/h la 120 km/h pentru transportul de pasageri si la 100 km/h pentru transportul de marfa.
De asemenea, au fost livrate automotoarele diesel fabricate in Rusia care faceau parte din contractul semnat de cele doua parti.
Pentru prima data in istoria Serbiei, RZD International a lansat lucrarile in urma carora viteza de deplasare a trenurilor va creste la 200 km/h pe sectiunea Stara Pazova – Novi Sad. Aceasta sectiune este parte a liniei Belgrad – Budapesta unde compania lucreaza in prezent la realizarea tunelului Cortanovici si la viaductul din valea inundabila a fluviului Dunarea. De asemenea, compania realizeaza si reconstructia liniei existente, dar si constructia noii linii duble.