spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

RZD a lansat electrificarea liniei Garmsar – Ince Burun

RZD a lansat lucrarile de electrificare a liniei Garmsar – Inche Burun din Iran, in cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la 2 iulie. Proiectul ar trebui sa fie finalizat in patru ani si patru luni. Electrificarea acestei linii are un efect economic semnificativ deoarece prin dublarea vitezei de deplasare, va creste capacitatea de patru ori pana la 10 milioane de tone pe an, a declarat Oleg Belozerov, CEO-ul RZD.
In plus, odata finalizata, linia va creste fluxul de marfa de-a lungul Coridorului de Transport International Nord-Sud (ITC) si va dezvolta comertul in cadrul regiunii Caspice.
Proiectul prevede electrificarea a 495 km, dintre care 203 km de cale ferata se afla pe un teren greu accesibil. Linia are 31 de statii si trece prin 95 de tuneluri. Lucrarile prevazute in contract vor fi realizate de subsidiara Cailor Ferate Ruse, RZD International.
Conform contractului in valoare de 1,2 miliarde de euro semnat cu Iran, RZD va furniza si locomotivele electrice si echipamentul pentru intretinerea liniei, solutiile de semnalizare, dar si suportul tehnic necesar in primul an de operare.

Ultimele Articole