miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

Ruta stabilită pentru linia de mare viteză Montpellier – Perpignan

Montpellier-Perpignan_ligne-nouvelle-montpellier-perpignan-arc-ferroviaire_ENEstimată la un cost de 5,5 miliarde de euro, linia de mare viteză va face legătura între Nîmes-Montpellier, în  nord și  Perpignan – Figueras, în sud. Ruta a fost confirmată de către Alain Vidal, Secretarul de stat pentru Transport. În plus, proiectul prevede construirea a două gări noi, una la est de Béziers și cealaltă la nord de Narbonne.
Secțiunile Montpellier – Béziers și Rivesaltes – Toulouges (Perpignan) vor fi proiectate pentru trafic feroviar mixt.
Cifrele cheie pentru acest proiect includ lungimea liniei de 155 de km între Montpellier și Perpignan, 55 orașe și 3 departamente traversate și 42 de milioane de euro alocate pentru finanțarea studiilor preliminare și a celui privind utilitatea publică.
Ruta, care va fi utilizată de către serviciile de călători și de marfă, va fi supusă unei dezbateri publice la sfârșitul anului 2016. Nu a fost încă anunțată o dată pentru demararea proiectului.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole