spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

Rusia va investi 130 miliarde de dolari in dezvoltarea infrastructurii feroviare

Pana in 2025, Rusia va aloca investitii in valoare de 130,7 miliarde de dolari (7,7 trilioane de ruble), a anuntat Oleg Belozerov, presedintele companiei de cale ferata RZD.
Acesta a precizat faptul ca prioritatile vizeaza constructia liniilor in regiunile care nu au acces la sistemul de transport feroviar. “In urmatorii ani, conexiunea feroviara va fi realizata in regiunile care nu beneficiaza de acest sistem de transport, acest lucru fiind considerat extrem de important pentru Compania de Cale Ferata din Rusia. In prima instanta, aceasta masura se aplica proiectului de constructie a Northern Latitudinal Railway, unul din cele mai mari proiecte are Rusiei in regiunea Arctica. In plus, o legatura feroviara catre insula Sahalin va fi o conexiune logica privind modernizarea continua a sistemului feroviar din regiunea Estului Indepartat,” a declarat Belozerov.
Aceste proiecte ar urma sa fie finantate din resursele RZD si prin credite.
Un alt proiect prioritar, mentionat de presedintele companiei de cale ferata din Rusia, vizeaza realizarea liniei de mare viteza pentru traficul de marfa si pasageri in Eurasia, deoarece RZD isi va directiona finantarea si catre proiectele de dezvoltare a retelei de mare viteza. Conform companiei, dezvoltarea transportului de mare viteza va atrage 25 de milioane de pasageri, pana in 2025.

Ultimele Articole