spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Rusia si Iran semneaza acord de 2,5 miliarde euro pentru producția de vagoane

RusiaProducătorul rus de material rulant Transmashholding și Organizația pentru Dezvoltare și Reînnoire Industrială din Iran (IDRO) au semnat un acord ce prevede stabilirea unei societăți mixte pentru fabricarea de vagoane destinate transportului de pasageri și a vagoanelor de metrou.

Partea rusă va asigura 80% din cele 2,5 miliarde de euro necesari pentru producția de material rulant. Transmashholding este cel mai mare producător de locomotive și echipament feroviar de pe piața rusă.

Memorandumul de Înțelegere a fost semnat între cele două părți încă din luna martie a acestui an.

Compania de Căi Ferate din Iran deține un parc de material rulant activ de 24.000 de vagoane de marfă și 2.000 de vagoane pentru transportul de pasageri precum și un număr de 100 de locomotive.

Iran și-a exprimat intenția de a-și extinde rețeaua de transport feroviar de la 11.000 de kilometri, în prezent, la 25.000 de kilometri în următorii cinci ani. Pe aceste considerente, devine evidentă nevoia de a-și spori echipamantele feroviare, inclusiv numărul de vagoane.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole