luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Rusia si China semneaza acorduri feroviare

rusiaPresedintele Cailor Ferate Ruse Oleg Belozerov si directorul executiv al China Railways Sheng Guangji au semnat un acord de cooperare strategica. Conform acordului, ambele parti si-au exprimat interesul reciproc fata de implementarea proiectelor comune in cadrul Uniunii Economice Eurasiatice si Rutei Economice Drumul Matasii. Conform documentului, partile vor contribui la dezvoltarea activa a coridoarelor de transport internationale (ITC) care trec prin Rusia si China, precum si prin alte tari, ca parte a dezvoltarii echilibrate a infrastructurii de-a lungul sectiunilor nationale ale coridoarelor, dar si la imbunatatirea caracteristicilor tehnice ale liniilor feroviare cu scopul cresterii vitezelor trenurilor si asigurarii unui trafic feroviar de marfa omogen si neintrerupt.
De asemenea, Caile Ferate Ruse si Caile Ferate Chineze au cazut de acord sa adopte masurile necesare pentru a optimiza conditiile si tehnologia traficului containerizat international, inclusiv organizarea trenurilor de containere regulate care sa respecte un program si sa faciliteze transporturile postale si comertul electronic intre China-Rusia si China-Europa.
In plus, partile si-au exprimat intentia de a imbunatati siguranta si sistemul de securitate al transporturilor si  schimbul reciproc de date electronice pentru transporturile feroviare internationale, dar si de a extinde reteaua de terminal si unitati de depozitare de-a lungul rutelor principale.
Caile Ferate Ruse si Caile Ferate Chineze au decis sa contribuie si la realizarea coridorului eurasiatic de mare viteza Moscova-Beijing, precum si la implementarea proiectului de constructie a liniei de mare viteza Moscova – Kazan, ca proiect prioritar pe acest coridor.
Documentul faciliteaza si cooperarea in domenii precum stiinta, tehnologia si inovarea, dar si instruirea personalului feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole