Rusia plateste peste 4 miliarde USD pentru mentenanta locomotivelor

Grupul de companii LocoTech si Caile Ferate Ruse (RZD) au semnat un contract in valoare de 243,9 miliarde ruble (4,28 miliarde USD) pentru executarea reparatiilor capitale ale parcului de locomotive al operatorului national rus. Contractul se va desfasura pana in 2022 si, potrivit acestuia, vor fi reparate 14,800 de locomotive.

Lucrarile de reparatii vor fi executate de catre Zheldorremmash, parte a grupului LocoTech. La randul sau, Zheldorremmash cuprinde un numar de noua companii, exclusiv din Rusia, specializate in efectuarea reparatiilor pentru locomotive.

Suma de 46,5 miliarde ruble (816 milioane USD) a fost alocata pentru inlocuirea locomotivelor cu durata de viata expirata.

„Semnarea acestui contract este importanta pentru noi si ne permite sa calculam resursele in asa fel incat sa implementam o strategie de investitii pe termen-lung. Astfel, pentru a imbunatati capacitatea de productie a Zheldorremmash intentionam sa investim peste 10 miliarde ruble (175 milioane USD). Deja din aceasta suma, am alocat, in 2017, 1,2 miliarde ruble (21 milioane USD)”, a declarat Yuri Degtyarev, directorul general al LocoTech .

Zheldorremmash a fost infiintata in 2009 de catre Directoratul RZD pentru repararea materialului ruant de tractiune si in baza prevederilor de implementare a reformei structurale in transportul feroviar. Zheldorremmash este lider de piata in Rusia in ceea ce productia de piese de schimb dar si in ceea ce priveste repararea materialului rulant de tractiune.

Cele noua unitati de productie care o compun sunt localizate in orase precum Yekaterinburg, Rostov-pe-Don, Novosibirsk, Chelyabinsk, Yaroslavl, Astrakhan, Voronezh, Ulan-Ude si Ussuriysky.