spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Rusia investeste 43 de miliarde de dolari in coridorul de transport feroviar de marfa Europa-Asia

RZD-marfa_BtnjJuvIYAAURK8„Datorita implementarii proiectelor de infrastructura in cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU), Rusia detine 15% din cifra de afaceri totala a transportului de marfuri intre Europa si China”, a anuntat Alexander Misharin, prim vicepresedintele Cailor Ferate Ruse. Guvernul rus planuieste sa investeasca 43 de miliarde de dolari in modernizarea infrastructurii feroviare pentru a beneficia de cresterea traficului de marfa intre China si Europa. „Rusia poate avea beneficii importante din transportul de marfa Europa-China, deoarece multe dintre transporturile feroviare ale Beijingului vor traversa teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice (EAEU)”, a declarat Alexander Misharin. „In cadrul EAEU, avem posibilitatea de a implementa proiecte de infrastructura majore in Rusia in valoare de 2,5 trilioane de ruble (43 de miliarde de dolari) in urmatorii 5 ani”, a declarat Misharin.

Conform acestuia, investitiile vor fi folosite pentru reconstructia si modernizarea proiectelor de transport majore ale Rusiei, precum linia Baikal-Amur, Transiberianul si proiectele de legatura intre Marea Baltica si Marea Neagra. Misharin a prezentat si planurile Cailor Ferate Ruse de realizare a unui coridor feroviar de mare viteza care va conecta China, Rusia si Kazahstan cu un hub de transport din Berlin. Conform declaratiilor sale, Caile Ferate Ruse au semnat un memorandum de intelegere cu guvernul chinez si cu reprezentantii Cailor Ferate Chineze la 28 februarie care implica realizarea unui coridor de mare viteza de 10.000 de km.

Sectiunea din China a coridorului, care masoara 4.000 de km, a fost deja construita. Prima etapa a sectiunii ruse, care include linia Moscova – Kazan, nu a fost construita inca.

Ultimele Articole